неділя, 2 січня 2022 р.

ПОБУДЬТЕ НАОДИНЦІ З ПРАВДОЮ


 1 січня минає 113 років від дня народження Степана Бандери. Що ми знаємо про нього?Чому, почувши його прізвище, довгий час казали – ворог народу, злочинець.

         Насправді ж, Степан Бандера – борець за волю, за незалежну державу. Він нікого не вбивав, просто 30 червня 1941 року проголосив у Львові, який окупували німці, відновлення Української Держави.

      


   А ще з 1934 по вересень 1939 сидів у в’язниці «панської Польщі», а в перший рік війни німці кинули Бандеру до концтабору Заксенгаузен, а в Освенцімі було убито і його двох рідних братів. Батько закатований в застінках НКВД.  У грудні 1944 року здобув волю.

         Гітлерівці прагнули приєднати до себе УПА і ОУН. Та Голова Проводу ОУН Степан Бандера не пішов з ними на співпрацю. З 1941 року Степан Бандера жодного разу в Україні не був. Оце і все правда. Як правда і те, що 15 жовтня 1959 року його вбив агент КГБ Б. Сташинський у Мюнхені, де тоді жив Бандера. Вбивцю нагородили орденом правителі Кремля, а німецький Верховний суд за два політичні душогубства ув’язнив Сташинського на п’ять років.


         Бандеру убили лише за те, що він у 1933 році, будучи провідником ОУН поставив перед цією організацією мету: «Збудуємо українську державу або загинемо у боротьбі за неї». Опір цей відчули всі окупанти землі нашої, але і до сьогодні ми чуємо прокльони в адресу борця за волю. Тож візьміть в руки матеріали, що висвітлюють цю постать і побудьте з правдою наодинці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

А ймення зорі тій Полин

Квітнева ніч, яка розкраяла для всієї України життя на "до" чи "опісля". Це вже потім ми кидалися читати одкровення Іоан...