субота, 2 січня 2021 р.

ЯК ЗУСТРІЧАЮТЬ НОВИЙ РІК У РІЗНИХ КРАЇНАХ


 Французький Дід Мороз – Пер Ноель – зявляється в новорічну ніч і залишає подарунки в дитячих черевичках.



Англійський та американський Дід Мороз – Санта Клаус. У новорічні дні в театрах демонструються вистави на сюжети старовинних англійських казок. На вулицях починається святковий карнавал, у якому беруть участь казкові персонажі.

     Саме в Англії виник звичай обмінюватися святковими   новорічними листівками.



 У Німеччині Санта Клаус привозить ослик. Перед сном діти залишають на столі тарілку для подарунків, а в черевички кладуть сіно для ослика.



У Румунії запікають святковий пиріг, у який кладуть різні монетки, намистинки. Той, хто знайде такий сюрприз, може розраховувати на щастя в новому році.



 Японські діти зустрічають Новий Рік  у новому одязі.  Вони впевнені, що це приносить здоровя. У момент настання Нового Року японці починають сміятися, бо сміх приносить удачу.

 


Італійські діти з нетерпінням чекають у новорічну ніч фею Бефану, яка прилітає на чарівній мітлі, відчиняє двері маленьким золотим ключиком і наповнює подарунками дитячі панчохи, які для цього залишаються біля каміну.



У Швеції діти чекають Королеву Світла – Лючію. Вона зодягнена в білу сукню, на голівці – корона із запаленими свічками. Лючія приносить подарунки дітям та свійським тваринам. Діти отримують іграшки, кішка – вершки, собака – цукрову кісточку, ослик – моркву.

Немає коментарів:

Дописати коментар

А ймення зорі тій Полин

Квітнева ніч, яка розкраяла для всієї України життя на "до" чи "опісля". Це вже потім ми кидалися читати одкровення Іоан...