субота, 16 січня 2021 р.

НЕЗЛАМНІ КІБОРГИ


     Сьогодні, 16 січня 2021 року, проводять День Пам'яті кіборгів в Україні з метою відзначення 6-ї річниці 242-денної героїчної оборони Донецького аеропорту.

         Всеукраїнський день пам’яті "кіборгів" було встановлено за ініціативою українських воїнів, які 242 дні боронили Донецький аеропорт і має щорічний характер.

         За стійкість і незламність українських захисників назвали "кіборгами". Вони стали символом мужності та відданості ідеалам вільної та незалежної України.

         У Донецькому аеропорту протягом того періоду воювали спецпризначенці Кіровоградського3-го окремого полку, бійці 79, 80, 81, 95 окремих аеромобільних та 93 окремої механізованої бригад, 57 окремої мотопіхотної бригади, 90-го окремого аеромобільного та 74-го окремого розвідувального батальйонів, бійці полку "Дніпро-1", Добровольчого українського корпусу (ДУК) та інші.

         В кінцевому підсумку, скориставшись черговим "перемир'ям" росіяни замінували і підірвали опори останнього терміналу, знищивши його остаточно. За час оборони аеропорту десятки тон градів, снарядів важкої артилерії і російських боєприпасів летіло на цей об'єкт майже кожен день. Як правило через голови мирних донеччан, адже терористи, за бажанням свого лідера, стояли за їх спинами. "Люди витримали - не витримав бетон", - так про цю подію розповідають українські захисники. При обороні Донецького аеропорту, загинуло понад 200 українських захисників, поранено більше 500 чоловік. Тільки з 18 по 21 січня 2015 в результаті підриву одного з терміналів загинули 58 "кіборгів".

         книЗа час оборони аеропорту, з травня 2014 року по січень 2015 року, в його захисті по ротації взяли участь понад 2,500 військових і добровольців.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

А ймення зорі тій Полин

Квітнева ніч, яка розкраяла для всієї України життя на "до" чи "опісля". Це вже потім ми кидалися читати одкровення Іоан...