суботу, 20 січня 2018 р.

ДЕНЬ ІОАНА ХРЕСТИТЕЛЯ

20 січня
День Іоана Хрестителя
   Офіційна назва цього дня - Собор Предтечі та хрестителя Господнього. Предтеча - значить "попередник". Святий Іоан. за церковними переказами, був посланий Богом, щоб допомогти людям підготуватися до з'явлення Ісуса Христа. А коли сам Ісус Христос забажав охрестится в нього, то Іоан предтеча виконав закон. Таким чином Спаситель показав приклад святого хрещення, дав людям зрозуміти, що закон Божий слід виконувати.

     Друга назва цього свята - Посвятки. Цього дня хазяїн встає рано-вранці й пригощає свійських тварин хлібом, що лежав під образами в домі ще від багатої куті. за народними уявленнями. ці різдвяні дари зроблять худобу плідною.
     Від цього дня для жінок уже час братися до роботи. до речі, в усі головні зимові свята жінкам ідвчатам не можна ходити по воду - це роблять за них чоловіки й парубки. чоловікам же не варто забувати, що від Різдва   Христового до дня Івана Хрестителя  не можна ходити в шинок - гріх великий, ще вода не свячена.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Космос - учора, сьогодні, завтра

    12 квітня Міжнародний день польоту людини в космос Загадковий світ зірок та планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але бл...