середу, 16 березня 2016 р.

МИСТЕЦТВО - САМЕ ЖИТТЯ І ВОНО БЕЗСМЕРТНЕ

З 14 по 18 березня в школі проходить тиждень мистецтва.
Мистецтво - одна з форм суспільної свідомості; вид людської діяльності, що відбиває дійсність у конкретно-чуттєвих образах, відповідно до певних естетичних ідеалів. У широкому сенсі мистецтвом називають досконале вміння в якійсь справі, галузі; майстерність.


   Мистецтво - це творче відбиття дійсності, відтворення її в художніх образах. Твором мистецтва називають далеко не всі витвори, це повинно бути щось дуже якісне, найцікавіше і здатне змінити свідомість глядача (слухача). Мистецтво сприймається людиною всіма органами почуття.
   Мистецтво - це цікавий вид людської діяльності. свідомість здатна до творення - піднесення у наш матеріальний світ того, чого в ньому ще ніколи не існувало. І це так здорово, що розум дозволяє людям бути творцями чогось нового і прекрасного.
   Що ж таке мистецтво? В різних словниках написано, що це елемент духовної культури, творче відображення дійсності і світовідчуття, чуттєве пізнання світу, народний менталітет.  Найчастіше мистецтво  співвідносять з творчістю.  Однак творчість - це все-таки менш значуща категорія, ніж мистецтво. Наприклад, багато художників пишуть картини, займаються творчістю, але загальновизнаним мистецтвом, культурною спадщиною, стане робота далеко не кожного автора. Але, тим не менш, творчість поряд з мистецтвом задовольняє найбільш важливу духовну потребу людини в самовираженні.
     Зараз креативні ідеї коштують чималих грошей і можуть принести популярність. І якщо ідея дійсно хороша, завжди знайдуться люди, які зуміють це ефективно реалізувати. Спочатку існувало кілька видів мистецтва: живопис, скульптура, архітектура, художня література, спів, танці, музика, театр, але зараз їх набагато більше. Фотргафія, кіномистецтво, модельерство, рекламна індустрія, шоу-бізнес, паркур - все це  та багато іншого можна з часткою впевненості назвати сучасним мистецтвом. 
   Мистецтво здатне перенести не тільки інформаційно, але і чуттєво, пробуджуючи в нас весь спектр емоцій і почуттів. Крім того, мистецтво відображає настрої, смаки, звичаї. Саме тому завжди  цікаво спостерігати за тим, як зміцнюються тенденції  у творчості з плином часу. Одним Словом, мистецтво - це воістину багатогранна категорія, незвідана як сама душа. Для справжніх творців мистецтво набагато більш значуще, глобальніше, ніж просто робота. Для них це справжнісінький сенс життя.








Немає коментарів:

Дописати коментар

Космос - учора, сьогодні, завтра

    12 квітня Міжнародний день польоту людини в космос Загадковий світ зірок та планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але бл...