пʼятницю, 20 квітня 2018 р.

День навколишнього середовища

20 квітня
ДЕНЬ ДЕНЬ 
НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА
Що таке ""навколишнє середовище? Це все, що точує людину: земля, вода, повітря, дерева, трави, птахи та звірі тощо. багато віків людство вважало, що багатсьва навколишнього середовища невичерпні. ХХ століття довело, що світ природи потребує турботи й захисту.
1986 року сталася катастофа на Чорнобильськвій АЕС. Ця трагедія стала пересторогою для кожного з нас. Люди зрозуміли, яка вона тендітна - наша блакитна планета.

У 1998 році президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього середовища і ядерної безпеки України та інших суспільних природоохоронних організацій ухвалив День навколишнього середовища. Святкувати його слід кожної третьої суботи квітня.

Кожен із нас відповідальний за стан навколишнього середовища. Поспостерігайте за поведінкою власною та оточуючих: куди викидаєте обгортку від цукерки або шкірки від фруктів? Шукаєте корзину для сміття чи влаштовуєте смітник прямо посеред вулиці? Дехто думає, що один кинутий на тротуар папірець нічого не змінить але це не так. Підрахуйте, скільки обгорток валятиметься під ногами, якщо кожна людина так вважатиме? І пам’ятайте, що кожен із нас в змозі вжити заходів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Космос - учора, сьогодні, завтра

    12 квітня Міжнародний день польоту людини в космос Загадковий світ зірок та планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але бл...