вівторок, 23 квітня 2024 р.

Космос - учора, сьогодні, завтра

    12 квітня

Міжнародний день польоту людини в космос

Загадковий світ зірок та планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але ближче та доступніше він став тільки з проникненням людини в космічний простір. Початок освоєння космосу було покладено 4 жовтня 1957 року, коли був запущений перший радянський штучний супутник Землі. Сучасні супутники широко використовуються в народному господарстві. Вони дозволяють уточнити прогноз погоди, допомагають морським штурманам визначити місцезнаходження кораблів в океані, забезпечують космічну радіозв’язок та телезв’язок та багато іншого.

         12 квітня 1961 році вперше в світі Юрій Олексійович Гагарін  здійснив політ навколо земної кулі. З тих пір пройшло немало часу і багато було зроблено в області освоєння космосу.

         Для довгочасної роботи в космосі використовують станції «Салют» та «Мир». Розміри  їх такі, що всередині можуть довгий час жити та працювати декілька космонавтів. Вони проводять  наукові досліди не тільки всередині космічного корабля, але й у відкритому космосі. Зв'язок станції з Землею  здійснюється за допомогою космічних кораблів типу «Союз».

         Космічні апарати досліджують не тільки Землю, але і її супутник – Місяць. Багато цікавого розповіли про неї місяцеходи, якими керують з Землі. Автоматичні міжпланетні станції ведуть дослідження на Марсі, Венері, Меркурію, Сатурні та Уранові.

        

Немає коментарів:

Дописати коментар

Космос - учора, сьогодні, завтра

    12 квітня Міжнародний день польоту людини в космос Загадковий світ зірок та планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але бл...