середу, 3 квітня 2024 р.

ЗБЕРЕЖІМО ЗЕМЛЮ ДЛЯ НАЩАДКІВ


 20 березня

Всесвітній день Землі

Чи думав хто із вас, як багато значить для людини те, що ми називаємо природою? Ліси та гори, поля та луки, моря та річки – усе це знайомі, рідні картини, з якими повязане святе поняття – Батьківщина.

         Але мало любити природу. Мало милуватися нею. Її ще треба оберігати, охороняти, допомагати їй боротися з багатьма труднощами й небезпеками.

      
  
Якщо думати про завтрашній день, не берегти природні багатства, то вони швидко вичерпаються: землі втратять родючість, річки й озера обміліють чи забрудняться відходами заводів і фабрик. Навіть повітря, яким ми дихаємо, також  може забруднюватися, і це дуже небезпечно для здоров
я людини.

         Ми завжди повинні памятати, що природа – це наш дім, і від того, хороші ми з вами господарі чин і, залежить його існування.

         В усьому світі і у нас в Україні створено заповідники, заказники природи й національні парки, памятки природи.

         Заведено також Червоні книги, до яких унесено рідкісні види рослин і тварин, що особливо потребують охорони.

         Багато корисного може зробити для природи кожна людина, і ви,юні друзі, також можете виготовити шпаківні та годівниці, посадити дерева.

         Слід завжди памятати, що охорона природи – це не тимчасовий захід, а постійна напружена робота. Це бажання зберегти родючу землю, незабруднену воду, чисте повітря, світле майбутнє планети Земля.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Космос - учора, сьогодні, завтра

    12 квітня Міжнародний день польоту людини в космос Загадковий світ зірок та планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але бл...