пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

Смертельна хвороба - СНІД


 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом та День порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми
     СНІД(синдром набутого імунодифіциту) - це паталогічний стан, який розвивається внаслідок порушення нормальної діяльності клітин імунної системи. Відбувається це внаслідок інфікування ВІЛ. Поширюється СНІД  у першу чергу статевим шляхом,  при переливанні зараженої крові, при застосуванні інфікованих медичних інструментів, від зараженої матері до дитини.
      СНІД - чума ХХ століття. Поки що це - невиліковна хвороба. Людство сподівається, що у ХХІ столітті нарешті буде знайдено ліки від цієї хвороби. Але поки що людство безсиле перед обличчям СНІДу. 
     Кількість інфікованих вірусом імунодефіциту (ВІЛ) зараз в усьому світі сягає більш як 40 мільйонів чоловік, з них понад 25 мільйонів припадає на країни ПІвденної Африки. Останніми роками кількість інфікованих і хворих на СНІД швидко зростає. З усіх хворих більшу половину складають молоді жінким та дівчата (у південноафриканських країнах цей показник складатимє понад 70 %). Найголовнішою причиною такого високого рівня захворюваності на СНІД вважається недостатня поінформованість  населення щодо засобів убезпечення себе від зараження, а аткож  активне позашлюбне статеве життя без дотримання всіх необхідних вимог гігієни.
Цього дня в нашій бібіліотеці була організована викладка матеріалів, з якої відвідувачі бібліотеки могли познайомитися з матеріалами, пов'язаними зі СНІДом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Космос - учора, сьогодні, завтра

    12 квітня Міжнародний день польоту людини в космос Загадковий світ зірок та планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але бл...