четвер, 7 січня 2016 р.

ХРИСТОС НАРОДИВСЯ! СЛАВІМО ЙОГО!

   У деяких регіонах України колядувати можна вже 6 січня, в інших місцевостях - 7 січня. Колядувати можуть діти, і парубки й дівчата, інколи навіть і солідні господарі.
   Якка ж історія цього свята? Цього дня сталася велика для всого християнського світу подія - народження Ісуса Христа у Віфлеємі(Ісус у перекладі з єврейської означає "спасіння").
Усі християнипереконані, що Ісус Христос був посланий Богом на землю задля спокутування гріхів і спасіння людства. Старозавітні пророки провістили місце і час народженна Спасителя світу - 5508 рік від створення світу. Отже, 7 січня - це день народження Сина Божого на землі. Від цього дня починається відлік часу.
   Згідно з переказами Євангелія, мати Ісуса Христа Марія та її чоловік Йосип жили в Назареті, а до Віфлиєма прийшли, виконуючи наказ правителя Августа з'явитися населенню на перепис. Оскільки на перепис населення Римської імперії зібралося дуже багато людей, Марія та Йосип не зиогли знайти місце для ночівлі, а тому їм довелося шукати прихистку в невеликій печері, де за поганої погоди зазвичай ховалися чабани. Там Марія і народила Сина Божого. Тоді янгол спустився з неба й повідомив чабанам, які в цей момент не спали, що Бог народився. Чабани перші прийшли вклонитися немовляті.
    На небі засяяла Віфлеємська зірка, орієнетуючись на неї, до печери з Марією та Ісусом Христом прийшли язичницькі мудреці й принесли Богу подарунки: золото,  ладан і смирно. Золото символізувало царську владу, ладан - Божу волю, смирно - долю пророка. 
   До речі, саме тих давніх часів сягає традиція виготовляти вифлеємську зірку та прикрашати нею новорічну ялинку.
   Пославши свого Сина на землю, Бог-отець намагався показати людству важливість любові, добра, співчуття та взаєморозуміння між людьми. День народження Ісуса Христа - найбільш широко шанований день народження у світі. Люди різних соціальних верств, матеріального становища, переконань і поглядів не минають це свято своєю увагою.
   Дуже давньою є українська традиція миритися в цей день, пробачати одне одному образи вільні й мимовільні, щоб на повну міру відчути радість життя.   








Немає коментарів:

Дописати коментар

Космос - учора, сьогодні, завтра

    12 квітня Міжнародний день польоту людини в космос Загадковий світ зірок та планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але бл...