четвер, 2 червня 2022 р.

ЩОБ СОНЦЮ І КВІТАМ ВСМІХАЛИСЯ ДІТИ

    20 листопада 1959 року була прийнята Декларація прав дитини. Рівно через 30 років — 20 листопада 1989 року Генеральною Асамблеєю ООН було одноголосно прийнято Конвенцію ООН про права дитини, в якій викладено, які дії та як саме повинні здійснювати держави, їх уряди, неурядові організації, засоби масової інформації та приватні особи для забезпечення дотримання прав дітей по відношенню до кожної дитини. В Україні Конвенція ООН про права дитини набула чинності з 27 вересня 1991 року.

    Щороку в перший день літа відзначається міжнародний день захисту дітей - чудове свято радощів і надій. Сім'я та дитина - це споконвічні цінності, які сповідує український народ. Саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, вихованими та культурними, прославсяли свої родини і рідний край. Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися.

    А сьогодні - це нагадування сіспільству про необхідність берегти права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими громадянами своєї країни.

    Тому торбота про дітей, усвідомлення пріорітетності їх інтересів над інтересами дорослих мають стати філософією нашого життя.

    Бажаю добра, миру, злагоди кожній дитині, кожній родині, усій Україні! Наснаги і мудрості батькам, дорослим, серця яких сповнені любов'ю до дітей. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

А ймення зорі тій Полин

Квітнева ніч, яка розкраяла для всієї України життя на "до" чи "опісля". Це вже потім ми кидалися читати одкровення Іоан...