понеділок, 6 грудня 2021 р.

СЛУЖУ НАРОДУ УКРАЇНИ!

6 грудня

День Збройних Сил України

         Це свято мужності, сили, впевненості, надійності, міцності, шляхетності, вірності, тобто тих якостей, які асоціюються у нас зі справжніми чоловіками.

         Гарантом національної безпеки України виступають боєздатні Збройні Сили. Проголосивши 24 серпня 1991 року свою незалежність Україна прагне жити в мирі та дружбі з усіма державами світу. Однак, не виключена можливість виникнення воєнних конфліктів, тому 6 грудня 1991 року Верховна Рада прийняла постанову про створення Збройних Сил. А з 1993 року цей день офіційно вважають Днем Збройних Сил України.

         У Конституції сказано, що служба в Збройних Силах України, захист Вітчизни, її незалежності і територіальної цілісності – почесний обов’язок кожного молодого громадянина. Виконуючи цей почесний обов’язок, ідуть юнаки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів.

         Незважаючи на досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік Української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах від Київської Русі до Другої Світової війни.

         24 серпня 1991 року Верховна Рада України ухвалила рішення про взяття під свою юристдикцію усіх розташованих на українському терені військових формувань Збройних Сил  колишнього СРСР, та про створення одного з ключових відомств – Міністерства оборони України.

Збройні сили України,

Слава, гордість,міць країни!

Захищають мир, свободу,

Служать рідному народу.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

А ймення зорі тій Полин

Квітнева ніч, яка розкраяла для всієї України життя на "до" чи "опісля". Це вже потім ми кидалися читати одкровення Іоан...