четвер, 8 квітня 2021 р.

ЗДОРОВ'Я - МУДРИХ ГОНОРАР


7 квітня

Всесвітній день здоров'я 

Ми з тобою щасливі люди – нам даровано життя. А жити дуже цікаво, чи не так? Кожен день щось трапляється, різні цікаві події відбуваються в сімї, в рідному селі чи в місті, в країні, у світі.

         Ми любимо життя за те, що можемо насолоджуватися красою природи, радіти зустрічам з друзями, що рідні й близькі дарують нам свою любов і турботу, що кожного дня ми дізнаємося щось нове про світ, який нас оточує.

         Твоє життя тільки-но починається, і воно сповнене надіями та планами. Що ж потрібно для того, щоб ці плани здійснилися?

      


  Добре бути здоровим, чи не так? Добре здоровя допоможе прожити цікаве життя. Погодься, що хворіти дуже неприємно. І це може завадити твоїм планам., перешкодити здійсненню твоїх мрій.

         Сонце, свіже повітря, чиста вода, правильне харчування, гігієна, фізкультура, відпочинок та гарний настрій – найкращі друзі твого здоровя.

         Іноді людина не задумується про збереження здоровя: нерегулярно харчується або переїдає, порушує розпорядок дня, багато часу проводить перед комп’ютером, не робить ранкової гімнастики.

         Спочатку це призводить до незначних розладів здоровя. Людина стає дратівливою. Може порушувати правила поведінки у транспорті, на вулиці, в магазині. Іноді кривдить менших і слабших, неуважна до старших і немічних. Інколи вона шукає розраду у шкідливих звичках: починає палити, вживати алкогольні напої, а то й наркотичні речовини. Все це негативно впливає на здоровя .

         Людина, яка обирає здоровий спосіб життя, може бути впевненою за своє здоровя. Воно її не турбуватиме довгі роки. А життя такої людини буде цікавим.

         Уявіть собі, що людина не дотримується правил здорового способу життя, має шкідливі звички. Що ж відбувається з її резервами? Звісно, вони вичерпуються у декілька разів швидше, ніж у людини, яка веде здоровий спосіб життя.

         Останнім часом у світі почастішали так звані хвороби цивілізації – інфаркти, інсульти, нервово-психічні розлади, цукровий діабет. Численними дослідженнями вчені встановили прямий зв'язок між цими хворобами та малорухливим способом життя, неправильним харчуванням, негативними емоціями та негативним спілкуванням, перебуванням упродовж тривалого часу в стані стресу та ін..

         Багато людей знає, що курити, вживати алкоголь і наркотичні речовини шкідливо, однак чимало дорослих підпадають під вплив цих шкідливих звичок.

         Ніхто не заперечує, що потрібно більше рухатися, загартовуватися, проте багато хто веде малорухливий спосіб життя і нехтує холодною водою. Неправильне, нераціональне харчування призводить до збільшення кількості людей з надмірною масою тіла з усіма наслідками, що з цього випливають. Складнощі сучасного життя залишають вельми мало місця для позитивних емоцій. Тож важливо, щоб знання людей про здоровий спосіб життя стали їхніми переконаннями, щоб зявилося бажання дбати про своє здоровя.

         Важливо не тільки берегти здоровя, а й зміцнювати його. І це не потребує якихось надприродних зусиль.

         Нині весь цивілізований світ піднявся на боротьбу із шкідливими звичками. Вже модно вести здоровий спосіб життя. Багато видатних спортсменів, кінозірок, відомих політиків як у світі, так і в Україні своїм прикладом, спеціальними акціями, концертами пропагують відмову від куріння, алкоголю, наркотиків.  Відомо багато випадків, коли долі людей були скалічені через те, що колись на своєму життєвому шляху вони не змогли дати достойний опір шкідливій звичці.

         Тому слід виховувати звичку, яка потім переросте в потребу до здорового способу життя, формувати навички, що сприятимуть фізичному, соціальному, духовному та психічному здоровю, докладаючи до цього вольові зусилля і наполегливість.

 

        

Немає коментарів:

Дописати коментар

А ймення зорі тій Полин

Квітнева ніч, яка розкраяла для всієї України життя на "до" чи "опісля". Це вже потім ми кидалися читати одкровення Іоан...