понеділок, 28 листопада 2022 р.

Батько української словесності

День української писемності та мови - державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада.  

Свято започатковано в 1997 році, коли Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 124/97 "Про День української писемності та мови". 

А святкуємо ми його на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила та Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна наша мова.

    памятаймо, що наша писемність і мова - це чиста криниця, із якої б'є , мов сльоза, джерело. Вона, як добіоне зерно, яким маємо всі ми, патріоти держави, засівати поле спілкування, домагатися її розквіту, утвердження на теренах нашої незалежної України. 

    Українська мова об'єднує нас щирим словом, пробивається крізь всілякі перепони і труднощі, аби вилась наша барвінкова мова, розліталась світом і будила у кожного відчуття причетності до відродження неньки-України, її писемності та мови

Немає коментарів:

Дописати коментар

А ймення зорі тій Полин

Квітнева ніч, яка розкраяла для всієї України життя на "до" чи "опісля". Це вже потім ми кидалися читати одкровення Іоан...