понеділок, 28 листопада 2022 р.

ПИШЕ ДЛЯ ЛЮДЕЙ І ПРО ЛЮДЕЙ

 

3 листопада минає 60 років Ірен Роздобудько

Роздобудько Ірен Віталіївна – українська журналістка,  талановита письменниця, поетеса,  майстриня сценарної фільмографії та переможниця багатьох літературних конкурсів.

         Її називають однією з найуспішніших українських письменниць, вона – неодноразова переможниця літературного конкурсу «Коронація слова». Ірен Роздобудько просто займається улюбленою справою, і можливо, саме у цьому нестримному бажанні і закладена формула її успіху. А ще – у таланті і великій працелюбності. У творчому доробку Ірен кілька десятків дуже різних книжок, серед яких легкі детективи, любовні, психологічні, сатиричні романи та навіть дитячі книжки.

         Ірен Роздобудько народилася 3 листопада 1962 року у Донецьку. Закінчила факультет журналістики Київського Національного Університету. Проживаючи в донецьку працювала телеграфісткою, журналісткою та диктором місцевої радіогазети. В 1988 року переїхавши до Києва також працювала на різних роботах. І коректором журналу «Сучасність», і оглядачем новин на телебаченні, і журналістом. Також і офіціанткою в ресторані, ведучою в цирку, Снігуронькою в фірмі «Свято», завідувачем відеосалону в кінотеатрі.

         Малювала ілюстрації до книг Лариси Масенко, Елеонори Соловей, Лесі Танюк.

         Ірен Роздобудько авторка двох збірок поезій. Любить вишивати бісером та грати на гітарі.

         Популярність здобула завдяки своїм цікавим романам.


Цей чималий перелік її художніх творів говорить про різногранність талнту письменниці й засвідчує неабиякий її мистецький внесок до скарбниці сучасної української літератури.
 Ірен пише про людей і для людей, тому кожна книга авторки наскрізно принизана життєвим сенсом і мораллю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

А ймення зорі тій Полин

Квітнева ніч, яка розкраяла для всієї України життя на "до" чи "опісля". Це вже потім ми кидалися читати одкровення Іоан...