понеділок, 16 вересня 2019 р.

Бережімо небо!


16 вересня
Міжнародний день захисту 
озонового шару

Озоновий шар захищає  все живе на Землі від згубного впливу ультрафіолетового сонячного опромінення. Проблема  збереження цього шару є однією з першорядних для всіх країн світу. Девізом міжнародного дня збереження озонового шару є такий: «Збережи небо: захисти себе – захисти озоновий шар». Цією проблемою переймаються безліч учених, екологів, промисловців та людей інших професій.

         Ми не маємо жодних причин не довіряти результатам досліджень англійських науковців. А вони стверджують, що процес руйнування озонового шару нашої планети прямо залежить від використання в побуті та на виробництві хімічних речовин, що містять хлор. Ці речовини широко використовуються в багатьох галузях народного господарства. Отже, науковці дійшли висновку, що їх викиди є основною причиною руйнування озонового шару Землі. Завдання Віденської конвенції згодом були реалізовані в Монреальському протоколі за речовинами, що руйнують озоновий шар. Протокол визначає зобов’язання учасників: необхідно спочатку обмежити, а потім і повністю зупинити виробництво й використання цих шкідливих речовин. На сьогоднішній день до конвенції вже приєдналися 173 держави.

         Отже, любі друзі, тепер ви усвідомлюєте, яка це важлива проблема – проблема збереження озонового шару, тож давайте прислухатися до закликів екологів. Адже  не можна позбавляти нашу прекрасну планету – нашу домівку – такого необхідного всім нам захисту. Не буде озонового шару – не буде й життя на Землі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Космос - учора, сьогодні, завтра

    12 квітня Міжнародний день польоту людини в космос Загадковий світ зірок та планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але бл...