вівторок, 7 лютого 2017 р.

БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ

7 лютого
день безпеки в Інтернеті

На сьогодні в Україні проблема безпеки дітей в Інтернеті постала особливо гостро. Аудиторія користувачів всесвітньої мережі дедалі становлять діти та підлітки, які повністю не усвідомлюють загрози, що можуть чекати у віртуальному просторі.
     Тільки в процесі інтелектуального та культурного розвитку людина може оцінити всі переваги Глобальної мережі. Для цього у неї є всі можливості. Адже, хто володіє інформацією, той володіє світом. Тільки не треба забувати, що інформацію можна легко пошкодити та знищити, тому безпека в Інтернеті є основоположною на початку роботи у Всесвітній павутині.
ПРАВИЛА ІНТЕРНЕТ-БЕЗПЕКИ І ІНТЕРНЕТ-ЕТИКИ
ДЛЯ ДІТЕЙ І ПІДЛІТКІВ
*   Нікому не давайте приватної інформації про себе (прізвище, номер телефону, адресу, номер школи) без дозволу батьків.
*   Якщо хтось говорить вам, надсилає вам, або ви самі віднайшли у мережі щось, що бентежить вас, не намагайтеся розібратися в цьому самостійно. Зверніться до батьків вчителів – вони знають, що треба робити.
*   Зустрічі у реальному житті із знайомими по Інтернет-спілкуванню не є дуже гарною ідеєю, оскільки люди можуть бути дуже різними у електронному спілкуванні і при реальній зустрічі. Якщо ж ви все ж хочете зустрітися з ними, повідомте про це батьків, і нехай вони підуть на першу зустріч разом з вами.
*   Не відкривайте листи електронної пошти, файли Web-сторінки, отримані від людей, яких ви реально не знаєте або не довіряєте.
*   Нікому не давайте свій пароль, за виключенням дорослих вашої родини.
*   Завжди дотримуйтесь сімейних правил Інтернет-безпеки: вони розроблені для того, щоб ви почували себе комфортно і безпечно у мережі.
*   Ніколи не робіть того, що може коштувати грошей вашій родині, окрім випадків, коли поруч з вами батьки.
*   Завжди будьте ввічливими у електронному листуванні, і ваші кореспонденти будуть ввічливими з вами.
*   У електронних листах не застосовуйте текст, набраний у верхньому регістрі – це сприймається у мережі як крик, і може прикро вразити вашого співрозмовника.
*   Не надсилайте у листі інформації великого обсягу (картинки, фотографії тощо) без попередньої домовленості з вашим співрозмовником.
*   Не розсилайте листи з будь-якою інформацією незнайомим людям без їхнього прохання – це сприймається як «спам», і звичайно засмучує користувачів мережі.

*   Завжди поводьтеся у мережі так, як би ви хотіли, щоб поводилися з вами!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Космос - учора, сьогодні, завтра

    12 квітня Міжнародний день польоту людини в космос Загадковий світ зірок та планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але бл...