середу, 28 жовтня 2015 р.

Відболіла війна, а здається, що ні, бо сьогодні вона як відлуння в мені

У кожного народу є героїчні і трагічні дати, що переплітаються між собою, створюючи історію країни, в якій високе місце посідають її визволителі. 
28 жовтня 1944 року. У жорстоких боях Червона армія, у лавах якої було чимало українців, разом з партизанами, подекуди - і бійцями УПА розгромила фашистів і звільнила наш край від поганців-загарбників.
 1944 рік.  Швидко минають роки.  2015  рік. Минув 71 рік. Війна далека. Але пам'ять з нами. В цей день ми схиляємо голови перед пам'яттю тих, хто поліг за Україну, тих, хто приніс довгоочікувану переможну весну 1945 року.  Ця пам'ять живе у суворому монументі, як свідок грізних років, переможних боїв.

Ця пам'ять передається зі сторінок книг, які подають події як спадок, з покоління в покоління. 

Знання історії свого краю є своєрідним містком, що єднає покоління

 Онуки та правнуки сивочолих ветеранів знають що таке війна. Це не тільки бої, героїзм і подвиг, це важкі людські стражданя, нелюдські випробування, це смерть багатьох людей. 
  Чи могли б подумати ветерани, що воювати доведеться і в ІІІ тисячолітті їхнім нащадкам.
Але маємо надію, що і ця війна на сході України , закінчиться нашою перемогою. Україна відбудується, стане сильною та єдиною, для мирного та  щасливого життя майбутніх поколінь

Немає коментарів:

Дописати коментар

Космос - учора, сьогодні, завтра

    12 квітня Міжнародний день польоту людини в космос Загадковий світ зірок та планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але бл...