неділя, 24 вересня 2023 р.

ХАЙ БУДЕ МИР НА ВСІЙ ЗЕМЛІ!

21 вересня людство відзначає Міжнародний день миру. Це свято відзначається з 1968 року. Проголосив його папа римський Павло VI. Можливо, саме тому, що свято було "створене" священником, основною думкою цього дня є теза: "Пробач, і ти отримаєш мир".

Символом міжнародної солідарності всіх людей світу є дзвін миру. Його було відлито з тих монет, які пожертвували діти всіх континентів. А той факт, що його було передано в подарунок японією, є ще й важливим натяком на те, якою може бути ціна війни для людей.
На дзвоні зроблено напис, який проголошує приблизно таке: "Хай буде всезагальний мир в усьому світі". щороку цього важливого дня - Міжнародного дня миру - люди в усьому світі збираються, щоб знову й знову підтвердити цю думку, вшанувати пам'ять жертв непорозумінь і конфліктів, а також заявити про власну готовність присвятити себе якнайшвидшому втвленню в життя давньої мрії людства. А мета ця - побудова більш безпечного та більш справедливого світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

А ймення зорі тій Полин

Квітнева ніч, яка розкраяла для всієї України життя на "до" чи "опісля". Це вже потім ми кидалися читати одкровення Іоан...