вівторок, 19 вересня 2023 р.

В КРАЇНУ ЗНАНЬ СРІБЛЯСТИЙ ДЗВОНИК КЛИЧЕ

 


  1 вересня. Цей день – дуже значущий для дітей і їхніх батьків. На календарі він не позначається червоним кольором, але це велике свято, усі дороги цього дня ведуть до школи святково вдягнених дітей, їхніх батьків, дідусів і бабусь, а також численних друзів.

         День знань – це свято зустрічі після довгого літа. Для найменших – першокласників – це день знайомства зі школою. Діти хвилюються, але тримаюся чудово, готові до приємної зустрічі першим учителем, який поведе їх захоплюючою дорогою знань, упевнені, що будуть добре вчитися й радувати рідних гарними оцінками.

         Не завжди були такі часи, коли всім дітям дозволялося ходити до школи й отримувати знання. Наприклад, у Давній Греці  ї до школи могли ходити тільки сини з родин вільних, а дітей рабів до школи навіть не приймали.

         Сучасні діти мають чудову нагоду отримувати знання незалежно від статі й соціального стану родини.Майже в кожного 1 вересня - День знань - асоціюється зі школою та святковою лінійкою. Через війну не всі матимуть змогу піти до рідної школи, а традиційні лінійки тимчасово не проводять, але ми так само бажаємо нашим школярам, студентам і вчителям сил, терпіння та нових перемог. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

А ймення зорі тій Полин

Квітнева ніч, яка розкраяла для всієї України життя на "до" чи "опісля". Це вже потім ми кидалися читати одкровення Іоан...