четвер, 21 вересня 2023 р.

Олімпійські ігри

 Спорт ( походить від давньофранцузьського    — «дозвілля», «розвага») Спорт — це змагання за певними правилами та підготовка до цих змагань.

         Олімпійські ігри почали проводитися у Давній Греції ще з 776 року до нашої ери. Загалом провели 293 Олімпіади (один раз на кожні 4 роки).

         Найбільш успішним був виступ на першій олімпіаді в українській історії в Атланті в 1996 році.

         Перші Олімпійські ігри назвали Ігри І Олімпіади. Серед учасників були тільки чоловіки. В іграх взяли участь 245 спортсменів з 14 країн, які змагалися з 9 видів спорту.

         Першим олімпійським чемпіоном став американець Джеймс Коннолі, що виграв змагання в потрійному стрибку.

Головним номером програми був марафоновий біг по дорозі від містечка Марафон до Афін, першим фінішував грек Спирос Луїс, що став після цього успіху національним героєм.

         Нагороджувалися атлети лавровим вінком і маслиновою галуззю, зрізаною у священному гаї Олімпії.

         Емблемою олімпіад є пять переплетених кілець різного кольору, які символізують єдність пяти різних частин світу.

         Олімпійський прапор – полотнище із зображенням олімпійської емблеми на білому тлі. Підіймається на відкритті Олімпійських ігор, опускається під час закриття.

         Під час Олімпіад горить олімпійський вогонь, який запалюють в Олімпії і приносять до місця проведення олімпіади естафетою олімпійського вогню.

Немає коментарів:

Дописати коментар

А ймення зорі тій Полин

Квітнева ніч, яка розкраяла для всієї України життя на "до" чи "опісля". Це вже потім ми кидалися читати одкровення Іоан...