понеділок, 26 листопада 2018 р.

І СВІЧКА ПЛАКАЛА В СКОРБОТІ

Щорічно, в четверту суботу листопада 
в Україні відзначається 
День пам'яті жертв голодомору.
Щохвилини з вересня 1932 року по липень 1933-го помирали щонайменше 17 осіб, щогодини - більше 1000, щодня - понад 24 тисячі. За десять місяців Україна втратила майже чверть свого населення. В голодомор, за оцінками дослідників, померло від 7 до 10 мільйонів чоловік. Голодне лихоліття найбільше вразило дітей. Третина всіх померлих від голоду - діти.


Молитва за жертв Голодомору. 
Господи! Пом’яни душі всіх безвинно загиблих від Голодомору та інших репресій, закатованих та вбитих братів і сестер наших. Подаруй вічний спокій у Твоїх Світлих Оселях тим, хто пройшов через страшні душевні муки, спостерігаючи за стражданнями власних дітей. Упокой, Боже, усіх жертв Голодоморів і репресій в оселях з праведними. Прийми, Боже, їхній біль і сльози, пролиті з вірою в Тебе, як мучеництво. Святими молитвами загиблих та пам’яттю про них очисти, Господи, нас сьогодні від усілякої байдужості і жорстокосердя, ненависті та нетерпимості. І нехай, Боже, милістю Твоєю подібна біда на нашій землі ніколи не повториться знову, Амінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Космос - учора, сьогодні, завтра

    12 квітня Міжнародний день польоту людини в космос Загадковий світ зірок та планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але бл...