понеділок, 8 травня 2017 р.


   8 травня – День Памяті та Примирення. Пам’яті про мільйони людських життів, які Світ втратив у Другій світовій війні. Для всього Світу ці дні проходять під гаслом «Ніколи знову». І тільки Росія – під гаслом «Можем повторить».

    Дійсно, Росія вже не раз розпочинала світові війни. Саме СРСР та Німеччина втягнули Світ у най глобальніший військовий конфлікт в історії Землі – Другу світову війну 1939- 1945 років.
   У війні взяли участь 80% людства, бойові дії велися двома третинами існуючих на той момент держав. До армій ворогуючих сторін було залучено понад 110 мільйонів солдат, загальні втрати військових та цивільного населення склали від 50 до 85 мільйонів осіб.
    Україна понесла надзвичайні втрати внаслідок Другої світової війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло 3-4 мільйони військових і підпільників, понад 5 мільйонів цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 мільйонів жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, значна частина з яких не повернулися. Загалом безповоротні втрати України склали 8-10 мільйонів осіб.
    Людство заплатило велику ціну за імперські амбіції Cталіна та Гітлера. Але Росія, що є правонаступницею СРСР, досі не покаялася у своїх злочинах. Росія вперто продовжує пишатися і комунізмом, і Сталіним. Більше того, Росія останнім  часом намагається залякати Світ своїм святковим гаслом «Можем повторить».
   Памятаймо все.

                                                                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Космос - учора, сьогодні, завтра

    12 квітня Міжнародний день польоту людини в космос Загадковий світ зірок та планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але бл...