середу, 28 вересня 2016 р.

ПОПІЛ ЖЕРТВ БАБИНОГО ЯРУ СТУКАЄ В НАШІ СЕРЦЯ!

   Кожного року 29 вересня за рішенням Верховної Ради України вшановується пам'ять тих тих, хто безневинно загинув в Бабиному Яру.


Бабиним яром у Києві називаються кручі на околицях міста.  Ширина цих ярів доходить до 300 метрів, глибина 50 метрів, довжина досягає 3, 5 кілометри.
Саме це місце нацисти вирішили використати для своїх злочинів.
   19 вересня 1941 року після 78 днів оборони рядянські війська залишили місто Київ. У цей же день німецькі війська вступили в Київ. Смерть і насильство приніст  новий німецький порядок. 
З 29 вересня почалося знищення десятки тисяч громадян, мешканців міста. Першими жертвами Бабиного Яру стали київські підпільники та цигани. - їх знищили 20 вересня. А починаючи з 22 вересня,до страшних ярів потяглися машини з єврейським населенням. тільки за перші дні в Бабиному Яру знищили 33 тисячі 781 єврея. 
   В рамках відзначення трагічної події у Великовисківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів була проведена година-реквієм "Бабиня Яр - трагедія народу України". 
   В шкільній бібліотеці відвідувачі мали змогу ознайомитись з викладкою матеріалів "Попіл жертв Бабиного Яру стукає в наші серця!"







Немає коментарів:

Дописати коментар

Космос - учора, сьогодні, завтра

    12 квітня Міжнародний день польоту людини в космос Загадковий світ зірок та планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але бл...