пʼятницю, 9 вересня 2016 р.

День спорту

     Згідно до Указу Президента України Леоніда Кравчука, ще 29 червня 1994 року № 340/94, святкування Дня фізичної культури та спорту припадає на другу суботу вересня.
   В цей день із року в рік проводиться маса святкових заходів, приурочених до Дня фізичної культури і спорту.

Кожен із нас по- своєму сприймає те, що відбувається навколо нас, і по-різному реагує в залежності від свого стану. Отже, у кожного виникають свої ососбисті емоції й почуття. Вони відображають наше ставлення до того, що ми сприймаємо і переживаємо. Фізична культура є надійним засобом, що допомагає керувати емоціями. Яскравий доказ цього - видатні українську спортсмени.  Вони дуже багато разів перемагали, виступаючи у складі збірних команд колишнього  Радянського Союзу. Усі ми знаємо легендарного стрибуна Сергія Бубку, який встановив 35 свтових рекордів. Івана Піддубного, борця греко-римського стилю. Футболістів Олега Блохіна та Ігоря Беланова, які заслужено отрималим "золоті м'ячі" на знак того, що були єдиними з крпащих футболістів Європи.
   легендами нашого часу в Україні є плавчиха Яна Клочкова, футболіст Андрій Шевченко, тенісист Андрій Мєдвєдєв, боксери Володимир та Віталій Кличко, легкоатлетка Жання Пінтусевич, гімнастка Ганна Безсонова і Лілія Подкопаєва і багато інших. Імена цих видатних спортсменів широко відомі далеко за межами нашої країни.
    Щоб більше дізнатися про спортивну гордість нашої України, користувачам нашої шкількільної  бібліотеки пропонується перелянути  ось цю викладку літератури

Немає коментарів:

Дописати коментар

Космос - учора, сьогодні, завтра

    12 квітня Міжнародний день польоту людини в космос Загадковий світ зірок та планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але бл...