вівторок, 1 червня 2021 р.

ПАЛИТИ - ЗДОРОВ'Я ГУБИТИ

31 травня

Всесвітній день боротьби з палінням

Паління – це досить важка хвороба. Розвитку цієї хвороби сприяє активна реклама тютюнових виробів. У 1987 році країни – члени ВОЗ (Всесвітньої організації здоровя) виступили з ініціативою проведення Всесвітнього дня без тютюну. Від того часу щороку цього дня святкується Всесвітній день боротьби з палінням. Мета цього дня – привернути увагу суспільства до щоденного поширення шкідливої звички. У людини, яка палить, хриплий голос, несвіжий подих, жовтуватий колір нігтів, більш того, паління може викликати ракові захворювання дихальних шляхів, послабити імунітет, а значить, зробити людину більш вразливою до інфекційних захворювань тощо. Адже за певних умов (своєчасне інформування молоді щодо наслідків паління) така шкідлива звичка просто не зявиться в людини.

         А в цей день уся світова спільнота вважає за необхідне якнайкраще поінформувати людей про небезпечність уживання тютюну. «виводяться на чисту воду» рекламні заходи тютюнових компаній, які не повідомляють своїх споживачів про наслідки паління для здоровя людини. 31 травня ВОЗ проводить заходи з боротьби з палінням, розповідаючи людям про те, як важливо й можливо позбутися цієї шкідливої звички. Покинувши палити, людина не тільки збереже власне здоровя, але й перестане шкодити здоровю оточуючих. Адже пасивне куріння (не власне паління, а дихання повітрям, засміченим сигаретним димом) медики вважають не менш небезпечним для здоровя.

        

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

А ймення зорі тій Полин

Квітнева ніч, яка розкраяла для всієї України життя на "до" чи "опісля". Це вже потім ми кидалися читати одкровення Іоан...