суботу, 2 квітня 2016 р.

КНИЖКИ - НАЙКРАЩІ ДРУЗІ

2 квітня
Міжнародний день
дитячох книги
    
 Цей день святкують всі, хто вважає, що книга - джерело знань. Свято було засноване у 1967 році, коли ініціативна група Міжнародної ради з дитячої книги прийняла рішення  відзначити його в день народження чудового письменника з Данії Ганса Крістіана Андерсена.

   У цей день діти всієї Землі отримують від Міжнародної ради з дитячої книги (ІВВУ) спеціально підготовлене послання, що супроводжується художніми ілюстраціями і настановами від дитячих письменників. В Україні також є відділення ІВВУ.  У нього входять діячі вітчизняної літератури, завдання яких - сприяти виданню і розповсюдженню літератури для дітей та юнацтва.
   В рамках свята в навчальних закладах, бібліотеках та музеях України проходять лекції та літературні читання. А для підтримки української дитячої книги - акції від громадських організацій, мета яких цілком очевидна: не можна забувати, що книга - це безцінний дар, який може допомогти підростаючому поколінню пізнати істинні цінності.
   Книги живуть вічно. Це безперечниймфакт для тих, хто любить читати, відкриваючи кожен день щзось нове, збагачуючи свій інтелект яскравими барвами, новими ідеями і прописними істинами. Книга ніколи не втратить своєї актуальності.  Головне, мати бажання читати, вчитися робити висновки і цінувати творчість тих, хто формує для дітей літературний світ.
   Багато теплих слів сказано про книгу.
   Нестор літописець сказав так:" Якщо пошукаєш у книжках мудрості уважно, то знайдеш велику користь для душі своєї".
 "Книги - морська глибина: 
Хто в них пірне аж до дна, 
 Той, хоч і труду мав досить, 
Дивнії перли виносить"
                                                                    Іван Франко
Книжки - найкращі друзі. До них можна звертатися у найскрутніші моменти життя. Вони ніколи не зрадять.
                                                                                    А.Доде
Читати й не розуміти - те саме, що зовсім не читати.
                                                                                 Я. Коменський






Немає коментарів:

Дописати коментар

Космос - учора, сьогодні, завтра

    12 квітня Міжнародний день польоту людини в космос Загадковий світ зірок та планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але бл...