суботу, 16 квітня 2016 р.

ЗБЕРЕЖЕМО ДОВКІЛЛЯ ЗАРАДИ ЖИТТЯ

16 квітня - День довкілля
 Сьогодні  - Всеукраїнський день довкілля. Він відзначається в Україні щороку в третю суботу квітня. Започатковано відмічати цей день з 1999 року згідно з Указом Президента України "Про День довкілля" № 855/98, на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій, з метою розвитку діяльності, започаткованої Всеукраїнською акцією "Дерево життя" та іншими громадськими ініціативами.

  Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об'єктів, поширення екологічних знань.
    Спочатку свято було задумано для того, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.
   Цього дня  була заснована UNEP - Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.
   Головна мета цього дня - це підвищення рівня свідомості українців в питаннях, що стосується збереження безпеки навколишнього середовища.
     Щоб покращити стан довкілля потрібно:
  • викидати сміття тільки у сміттєві контейнери та переробляти його;
  • зменшити до мінімуму викиди брудних речовин з заводів та фабрик у навколишнє середовище;
  •  проводити акції, що до збору сміття в парках та громадських зонах;
  •  зберігати електроенегрію;
  • зменшити кількість вихлопів у атмосферу
Перш за все, людина сама створює своє майбутнє. Якщо кожна людина буде дотримуватися елементарних порад, щодо покращення навколишнього середовища, та за кілька років можна буде побачити якісь зміни у кращу сторону.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Космос - учора, сьогодні, завтра

    12 квітня Міжнародний день польоту людини в космос Загадковий світ зірок та планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але бл...