неділю, 22 травня 2016 р.

ДЕНЬ СВЯТОГО МИКОЛИ ЧУДОТВОРЦЯ

22 ТРАВНЯ
СВЯТОГО МИКОЛИ ЧУДОТВРЦЯ
   Свято було започатковане в ХІ столітті папою Урбаном ІІ. Це католицьке свято - день перенесення мощів святого Миколи Чудотворця з міста Лікія до міста Бар (Італія). Але, незважаючи на те, що населення України - здебільшого православні християни, це свято в нас прижилося.

   Святий Микола Чудотворетвамиць (IV століття) від самого дитинства й до смерті захищав тих, хто мав потрубу у захисті. На І Вселенському соборі святий Микола  ревно захищав православну віру від єретиків. За життя він молитвами здійснив багато чудес.
   Цей святий здавна вважається покровитилем мореплавців. Чорноморські моряки вважають, що існує два Миколи-заступники: мокрий і морський. Мокрий керує водами, а морський відповідальний за кораблі. Рибалки й моряки намагаються мати при собі ікону із зображенням цього святого, щоб уберегтися від біди на воді.
   За традицією, на Миколу Чудотворця можна починати стригти овець, сіяти гречку, а також слід уперше виводити коней у поле. Із цієї нагоди священики читали молитви відправляли службу Божу, кропили коней свяченою водою, щоб від нечистої сили захистити.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Космос - учора, сьогодні, завтра

    12 квітня Міжнародний день польоту людини в космос Загадковий світ зірок та планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але бл...